DZIEŃ 

ŚNIADANIE

OBIAD    

 PODWIECZOREK

18.09.2017
(poniedziałek)

Płatki zbożowe na mleku(1,7), grahamka z masłem(1), szynka drobiowa, pomidorki koktajlowe, herbata. Ryżanka z ziemniakami, naleśniki z nadzieniem warzywno-mięsnym(1,3,7), kompot, owoc. Pieczywo mieszane z masłem(1), serek homogenizowany(7), napój miodowy z pomarańczą.

19.09.2017
(wtorek)

Pieczywo mieszane z masłem(1), pasta rybno-serowa ze szczypiorkiem(4,7), kawa zbożowa(7). Zupa owocowa z lanymi kluskami(1), kurczak w sosie curry, ryż brązowy, surówka z selera(9), kompot, owoc. Babeczka drożdżowa z owocami(1,3,7), jogurt naturalny(7).

20.09.2017
(środa)

Kluski lane na mleku(1), grahamka, masłem(1), pasta z rzodkiewek i twarogu(7), napar z herbaty owocowej. Zupa z młodych warzyw((1,9)), kotlet mielony(1,3), ziemniaki, mizeria(7), kompot, owoc. Pieczywo mieszane z masłem(1), dżem niskosłodzony, kawa zbożowa(1,7).

21.09.2017
(czwartek)

Pieczywo mieszane z masłem(1), polędwica z indyka, sałatka grecka, kakao(7), owoc. Zupa krem z cukinii z makaronem(1,7), ryba duszona z warzywami(4,9), ziemniaki, mix sałat z sosem ziołowym, kompot. Kasza manna z sokiem malinowym(1,7), kajzerka z masłem(1), napar z herbaty.

22.09.2017
(piątek)

Płatki orkiszowe na mleku(1,7), grahamka z masłem(1), wędlina, papryka, woda z miętą. Zupa pieczarkowa z ziemniakami (1,7,9), pierogi leniwe z masełkiem i bułeczką(1,3,7), kompot, owoc. Zapiekanki hawajskie(1), ketchup, herbata z cytryną.

25.09.2017
(poniedziałek)

Płatki owsiane na mleku(1,7), grahamka z masłem(1), ser żółty(7), pomidor, herbata.  Zupa ogórkowa(7,9), bitki wieprzowe duszone z marchewką, kasza pęczak(1), fasolka szparagowa, kompot, owoc. Bułeczka maślana(1,3,7), koktajl mleczno-owocowy(7).

26.09.2017
(wtorek)

Pieczywo mieszane z masłem(1), schab pieczony, sałata, kakao(7), owoc. Krupnik(1,9), kuleczki drobiowe w sosie pieczarkowym(7), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot. Ryż z musem truskawkowym(7), napój miodowo-cytrynowy.

27.09.2017
(środa)

Płatki jęczmienne na mleku(1,7), grahamka z masłem(1), jajo na twardo(3), szczypiorek, kawa zbożowa(1,7). Zupa fasolowa(9), naleśniki z białym serem i śmietaną(1,3,7), kompot, owoc. Pieczywo mieszane z masłem(1), parówka cielęca, ketchup, herbata z cytryną.

28.09.2017
(czwartek)

Pieczywo mieszane z masłem(1), szynka wieprzowa, pomidor, sałata, rzodkiewka, kakao(7), owoc. Zupa z zielonego groszku(7,9), ryba smażona(1,3,4), ziemniaki,surówka z kapusty kiszonej i marchwi, kompot. Bułka drożdżowa z owocami(1,3,7), kisiel do picia.

29.09.2017
(piątek)

Musli z rodzynkami na mleku(1,7), grahamka z masłem(1), serek kanapkowy z ziołami(7), herbata z cytryną. Żurek z ziemniakami(1,7), pierogi z mięsem(1,3), marchewka z jabłkiem, kompot. Paluszki cynamonowe(1,3), budyń śmietankowy(7), brzoskwinia.

 

LISTA ALERGENÓW PODANA PONIŻEJ.

Przepisy w sprawie przekazywania informacji ZAKŁADOM ŻYWIENIA ZBIOROWEGOna temat żywności , nakładają obowiązek podawania listy alergenów oraz wykazywaniaich w bieżących jadłospisach.

 

 LISTA ALERGENÓW:

 Alergen nr 1: zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz )oraz produkty pochodne

Alergen nr 2: skorupiaki i produkty pochodne

Alergen nr 3: jaja i produkty pochodne

Alergen nr 4: ryby i produkty pochodne

Alergen nr 5: orzeszki ziemne, orzechy arachidowe i produkty pochodne

Alergen nr 6: soja i produkty pochodne

Alergen nr 7: mleko i produkty pochodne

Alergen nr 8: orzechy tj. migdały, orzechy włoskie, laskowe, nerkowca, pistacjowei produkty pochodne

Alergen nr 9: seler i produkty pochodne

Alergen nr 10: nasiona sezamu i produkty pochodne

Alergen nr 11: dwutlenek siarki i siarczany w stężeniach powyżej 10mg/kglub 10mg/ w przeliczeniu na So2

Alergen nr 12: łubin i produkty pochodne

Alergen nr 13: mięczaki i produkty pochodne

 

DOTYCZY PRODUKTÓW OZNACZONYCH W JADŁOSPISIE GWIAZDKĄ*

 

Zgodnie z informacjami od producentów oznaczony gwiazdką produkt może zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.

Podobnie jak używane do przygotowania posiłków przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, papryka słodka.

W wędlinach i pasztetach śladowo mogą występować:  soja, gluten, seler